Vinařství Hrabal
Stanislav a Miroslav Hrabalovi znovuobnovili výrobu a prodej vína ve Velkých Bílovicích. Navázali tak na tradici, kterou v roce 1966 zakládal jejich otec. Vína vyrábí těmi nejmodernějšími způsoby.
Kladou však velký důraz na zachování odrůdového, terroárního a čistého projevu vína, proto část vinic obhospodařují v režimu bio produkce. Vína jsou dlouho školena na kvasnicích v nerezových tancích, dřevěných nebo barikových sudech. Cílem jsou kvalitní a osobitá vína světové úrovně.
Vinařství Hrabal v bodech a číslech
- Vlastní produkce hroznů: 15 ha
- Ročně vyrobeno lahví: 70 000
- Podoblast: Velkopavlovická
- Podloží: jílovité spraše
- Významná ocenění: Rulandské šedé 2008, pozdní sběr - KRÁL VÍN České republiky.