On-line velkoobchod s vínem Krobelomat

Vinařství

Naše odrůdy burčáku a moštů:

Které burčáky (a částečně zkvašené mošty) u nás můžete najít?





Které burčáky (a částečně zkvašené mošty) u nás můžete najít?

Naše burčáky jen a jen rostou a už od 22. 8. můžete kupovat první kousky, jaké máme na skladě?

Solaris

Nová odruda vyšlechtěná v Německu. V kabinetní kvalitě nebo při výrobě burčáku má Solaris muškátovo-ovocné aroma, kombinaci aroma odrůd Merzling a Muškát Ottonel. Ve vyšších kvalitách QmP (výběr z bobulí, slámová vína) je potom více ovocnější a květinový s velmi jemným muškátem. Jiné prameny uvádějí, že v chuti bývají tóny připomínajícími ananas a lískový oříšek. Je vhodná do cuvée s méně cukernatými mošty odrůd Ryzlink rýnský či Rulandské bílé. Může být použita jako velmi raný a sladký stolní hrozen.

Muscat

Víno má po tomto názvu výrazně muškátové aroma a svěží kyseliny. Odrůda se také užívá k výrobě tokajských vín, která nejsou připravována odrůdově čistá, ale jedná se vždy o cuvée povolených tokajských odrůd (viz tokajské víno). Obecně jsou odrůdová vína lehká, s mocným muškátovým buketem, s tóny medu, lipového květu, růží, pomerančových květů a včelího vosku, snadno poznatelná. V horších letech, při nedostatečném vyzrání hroznů, mohou být vína s buketem až nepříjemně vlezlým, ostré acidity.

Irsai Oliver

Raně zrající moštová i stolní odrůda s muškátovou vůní bobulí i vína. Vyšlechtil ji Kocis Pál v Maďarsku v Kecskemétu. Letorosty zaujímají rozkleslou polohu a jsou řídce olistěné menšími listy. Hrozny jsou střední až velké, rozvětvené, bobule žluté s pevnou slupkou a příjemnou muškátově-kořenitou chutí. Obsah kyselin je nízký. Mrazuodolnost je nízká a při dozrávání poškozují hrozny vosy a ptáci. Víno se prozradí muškátově-kořenitou vůní a nízkým obsahem kyselin.

Zweigeltrebe

Kořenitá, rozdílné plnosti. Při usměrněné sklizni je plnost výraznější a třísloviny komplexnější, takže se dá docílit jemné a harmonické víno. V chuti můžeme hledat ostružiny, višně, višňový kompot, lesní ovoce, opět se nám právě krásně hodí na burčák, který je tímto ovocem příjemně obohacený. 

Jak poznat dobrý burčák? A jak se starat o burčák?

  • Dobrý burčák by neměl být kalný. Ať už je vyrobený z bílých nebo modrých hroznů, tak by měl mít jen mírný zákal a po stěnách lahve se může objevit jemná usazenina.
  • Nápoj by měl po ovoci nejen chutnat, ale také vonět.
  • Správný burčák neustále pracuje. Ve sklenici by tak měl mít člověk neustále pěnu a vidět malé bublinky. K jeho uchovávání je nutné nedotahovat uzávěr láhve.
  • Někteří prodejci přidávají do burčáku vodu nebo cukr. Nefalšovaný nápoj je ale podle oslovených vinařů těžké poznat, odhalí jej ale laboratorní rozbor. Doporučují proto nakupovat přímo u vinaře.

 


zpět na výpis článků



 
Máte zájem o zaslání newsletteru?

Sledujte nás:

S láskou k vínu provozuje

Krobelus s.r.o.
Masarykova 118, 664 42 Modřice
IČ: 262 66 245

 Zobrazit na mapě

Obchodní podmínky • Reklamační řád • Osobní údaje

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line;
V případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

© 2016 - design by 321design

Eshop by Reperio

NAHORU